Amerika heeft trek in Sausage Party

16 augustus 2016 - 2 minutes read
maxresdefault

Een geanimeerde komedie over voedsel dat niet langer opgegeten wenst te worden? Klinkt misschien niet als een hit, maar is het wel. Sausage Party, een tekenfilm voor zestien jaar en ouder ontsproten aan het brein van komiek Seth Rogen, was de grote winnaar aan de US boxoffice dit weekend.

Sausage Party scoorde ver boven zijn verwachte opbrengst en sloot het weekend af met een recette van 33,6 miljoen dollar. Dat was niet genoeg voor de eerste plaats die in handen bleef van Suicide Squad, maar het was wel een spectaculair resultaat voor deze zeer ongewone titel. In de film ontdekt een knakworst tot zijn afgrijzen dat z’n rol in het leven is om opgegeten te worden door mensen. Vol schuttingtaal en seksueel getinte scènes staat Sausage Party mijlenver af van de veilige animatiefilms die Hollywood normaal produceert.

Opvallend aan de drie nieuwe grote releases van afgelopen weekend was dat ze allemaal uitstekende recensies kregen. Naast Sausage Party waren dat Pete’s Dragon, een live action herverfilming van een oudere Disney-titel, en Florence Foster Jenkins, waarin Meryl Streep een societydame speelt die ten onrechte denkt dat ze een voortreffelijke operazangeres is.

Van die twee deed Pete’s Dragon de beste zaken, met 21,6 miljoen en een derde plaats. Niet spectaculair als je bedenkt dat Disneys soortgelijke The Jungle Book heel andere openingscijfers liet zien. Maar van Pete’s Dragon, waarin een jongetje in het bos vriendschap sluit met een echte draak, wordt een lang roulement verwacht. De zesde plaats voor Florence Foster Jenkins (en een boxoffice van 6,6 miljoen) viel toch wat tegen, aangezien iedereen die de film heeft gezien er alleen maar positieve dingen over te zeggen heeft.

Bovenaan stond dus opnieuw Suicide Squad, maar het was een zwaar bevochten overwinning. Net als die andere DC-blockbuster, Batman v Superman, knalde Suicide Squad hard onderuit in zijn tweede week, door maar liefst 67% in te leveren. Het weekend-resultaat kwam uit op 43,8 miljoen dollar. De film staat nu in de VS op een totale recette van 223 miljoen dollar.

 

s: HFN