Bioscopen blijven zeker nog tot 20 mei gesloten

1 mei 2020 - 2 minutes read
closed-world-vsn-1

Bioscopen en filmtheaters in Nederland blijven zeker nog tot 20 mei aanstaande gesloten als gevolg van de coronacrisis. Het kabinet heeft vandaag bij monde van minister-president Rutte bekendgemaakt dat de beperkende maatregelen, zoals sluiting van theaters, worden verlengd. In de bioscoopsector werd hoopvol uitgekeken naar een mogelijk besluit tot heropening van bioscopen en filmtheaters.

Dat kwam onder meer omdat door de bioscoopsector in de afgelopen periode is gewerkt aan een protocol dat – gedeeltelijke – heropening van bioscopen en filmtheaters in een anderhalvemetersamenleving mogelijk zou maken. De bioscoopbranche was een van de sectoren die gehoor had gegeven aan de eerdere oproep van de regering om na te denken over een werkbaar plan voor het opstarten van economische activiteiten.

De sector werd ook benoemd door premier Rutte in de persconferentie. ‘De bioscoopsector heeft al helemaal nagedacht hoe zo’n bioscoop er uit zou moeten zien. Maar dat open maken kan pas als in de samenleving de druk op de zorg afneemt’, aldus Rutte. Zover is het volgens de inschatting van het Outbreak Management Team (OMT) nog niet.

Met het besluit om een groot deel van de beperkende maatregelen, waaronder sluiting van de horeca, te verlengen, blijven dus ook de deuren van bioscopen en filmtheaters voorlopig dicht.

Een andere maatregel die wordt verlengd is die betrekking heeft op evenementen waar een vergunning voor nodig is. Tot en met 1 september aanstaande zijn alle evenementen afgelast.

Een week voor 20 mei aanstaande wordt door de regering opnieuw gekeken welke acties nodig zijn om het coronavirus in Nederland onder controle te houden.

Bron: HFN