Bioscopen en filmtheaters blijven dicht tot en met 28 april

31 maart 2020 - 1 minute read
312_covidvirus_MGN

De bioscopen en filmtheaters in Nederland blijven nog tot en met dinsdag 28 april gesloten. Dat is het gevolg van de verlenging van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die de regering vandaag bekend heeft gemaakt.

De bioscopen en filmtheaters zouden, net als horecagelegenheden, sportscholen, schouwburgen, kappers en ook scholen, tot en met 6 april dicht blijven. De regering heeft op basis van advies van het RIVM echter besloten de periode met drie weken te verlengen.

Een week voor 28 april wordt gekeken of de maatregelen verder moeten verlengd of dat ze kunnen worden opgeheven, zo liet minister president Mark Rutte weten in een persconferentie. Hij voorspelde echter niet te verwachten dat Nederland na 28 april direct terug zal kunnen naar de oude situatie.

De maatregelen omtrent evenementen en bijeenkomsten die eerder voor enige verwarring zorgden blijven gelden tot en met 1 juni aanstaande. Het betreft evenementen en bijeenkomsten waar een vergunning voor nodig is.

De overheid roept alle Nederlanders op zich aan de maatregelen te blijven houden. Dat wil onder meer zeggen: blijf zoveel mogelijk thuis, bewaar anderhalve meter afstand, was de handen goed en vaak en blijf bij ziekteverschijnselen zeker thuis. Alleen op die manier kan de strijd worden gewonnen. ‘We realiseren ons dat we veel van mensen vragen, maar het is echt nodig’, aldus de premier.

Bron: HFN