CineJobs gelanceerd!

26 februari 2016 - 2 minutes read
2016-02-26_1704

Eén digitaal platform voor alle vacatures in het bioscoopbedrijf, dat is wat CineJobs moet worden.

De meeste theaters zijn doorgaans veel tijd kwijt met het aannemen van nieuw personeel. Voor veel jongeren en studenten is het vaak lastig de juiste weg te vinden naar een (bij)baantje in het lokale theater. CineJobs moet de plek worden voor het aanbieden en vinden van een job in onze branche.

De beste ideeën worden geboren bij zoeken naar oplossingen voor praktische problemen. Zoals het relatief grote verloop van medewerkers in de bioscoopbranche. Om dat probleem op te lossen verzon voormalig theatermanager Annet Ros het project CineJobs.nl, een platform waar werkzoekenden en werkgevers in de bioscoopbranche elkaar makkelijker kunnen vinden. Zowel bedrijven als sollicitanten kunnen terecht bij CineJobs. Werkzoekenden kunnen gratis hun cv achterlaten, deze worden opgeslagen in een database die bioscopen, filmtheaters en andere filmgerelateerde bedrijven die meedoen aan CineJobs met een wachtwoord kunnen raadplegen.

Mensen die op zoek zijn naar een job in de bioscoopbranche kunnen reageren op een van de vacatures die op de site staan, maar ze kunnen ook hun cv achterlaten op CineJobs.nl. De open sollicitaties zijn door deelnemende bioscopen en filmtheaters op diverse zoektermen te doorzoeken, zoals op locatie, functie of leeftijd. De informatie wordt doorlopend up-to-date gehouden en na een halfjaar verwijderd, tenzij mensen aangeven nog steeds op zoek te zijn naar een baan. Ingeschreven werkzoekenden worden door middel van nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures. Als onderdeel van het lidmaatschap krijgen bedrijven ook promotiemateriaal voor CineJobs, zodat bezoekers via posters en een trailer in het voorprogramma worden gewezen op de mogelijkheid zich in te schrijven en op die manier kans maken op een baan in het theater.

Nederland telt pakweg 890 bioscoopdoeken. Als de helft daarvan meedoet kan het project worden uitgerold. Deelnemers betalen een vaste fee per locatie en doek. Als alles goed gaat moet CineJobs.nl voor de zomer van 2016 operationeel zijn.

Aanmelden voor CineJobs kan via de website www.cinejobs.nl. Bij aanmelding voor april 2016 betaalt de bioscoop de eerste 18 maanden geen kosten per locatie, alleen per doek.

S: HFN