CineMec Utrecht krijgt Potter Exhibition

13 september 2016 - 2 minutes read
harry-potter

Lopen door decors uit de Harry Potter-films en uitverkoren worden door de Sorting Hat: het kan op de reizende tentoonstelling Harry Potter: the Exhibition. 

Na succesvolle stops in New York, Tokio en Parijs is begin volgend jaar Nederland aan de beurt. Pal naast CineMec Utrecht opent in februari 2017 het speciale Potter paviljoen.

Nog voor er in 2011 een einde kwam aan de Harry Potter-franchise was al besloten dat er iets moest gebeuren met de duizenden rekwisieten, kostuums en decorstukken waarmee al die jaren de films gemaakt waren. Een reizende tentoonstelling leek de meest voor de hand liggende keuze en in 2009 opende in Chicago dan Harry Potter: The Exhibition. Ruim 1.400 vierkante meter magie.

Na zeven jaar en vier miljoen bezoekers op veertien locaties is het de beurt aan Nederland. Mojo Concerts en Warner Bros gingen in zee met het CineMec-concern, zodat straks naast de vestiging aan het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn een paviljoen zal verrijzen dat de tentoonstelling zal bevatten. Toegang is via CineMec, geadviseerd wordt om online tickets te bestellen.

Na een verwelkoming worden bezoekers door de sorteerhoed zelf in een Zweinstein-afdeling geplaatst. De tentoonstelling bevat vervolgens decors van enkele van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos.

Naast de decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal Zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In het klaslokaal Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische stoel.

Voor een goede spreiding van het publiek wordt gewerkt met tijdslots van een half uur. Geadviseerde bezoektijd is anderhalf uur. Groepen krijgen korting. Eten en drinken zijn verkrijgbaar in de lobby van CineMec.

s: HFN