Denzel schiet raak met Magnificent Seven

27 september 2016 - 2 minutes read
(l to r) Vincent D'Onofrio, Martin Sensmeier, Manuel Garcia-Rulfo, Ethan Hawke, Denzel Washington, Chris Pratt and Byung-hun Lee star in Columbia Pictures' THE MAGNIFICENT SEVEN.

Kruitdampen aan de US boxoffice waar Denzel Washington zijn status als betrouwbare publiekstrekker weer eens bewees. Zijn derde samenwerking met regisseur Antoine Fuqua, The Magnificent Seven, was goed voor de eerste plaats.

Is Denzel Washington een van Hollywoods laatste echte actiesterren? Het lijkt er wel op nu de acteur een van nature lastig genre als een western naar een succesvolle opening leidde. The Magnificent Seven startte in Amerika met een uitstekende weekendopbrengst van 35 miljoen dollar. Washington heeft sinds 2007 geen opening meer gehad die onder de 20 miljoen uitkwam, een formidabele prestatie.

Dat Chris Pratt als tweede op de aftiteling staat zal ook niet in de films nadeel hebben gewerkt. Ook voor studio MGM is het succes van The Magnificent Seven goed nieuws: Ben-Hur zal de studio naar verluidt dit jaar een afschrijfpost van 70 miljoen dollar bezorgen. The Magnificent Seven is een remake van de gelijknamige klassieker uit 1960, die op zijn beurt weer een bewerking was van Akira Kurosawa’s The Seven Samurai.

De tweede grote nieuwe film van het weekend had minder rooskleurige openingscijfers. Storks, de nieuwe animatiefilm van de studio achter The LEGO Movie, zette een boxoffice neer van 21,8 miljoen dollar. Solide cijfers, maar voor een grote animatiefilm toch wat aan de magere kant. De prognose lag dan ook tien miljoen hoger.

Storks volgt een groep ooievaars die van baby’s bezorgen omgeschoold wordt tot pakketjes afleveren. Met de lucratieve buitenlandse markt erbij zal de niet al te dure Storks zeker uit de kosten komen. Een franchise zit er misschien niet in. Bij Warner Animation Group zullen ze daar niet al te lang van wakker liggen want hun volgende titel wordt The LEGO Batman Movie (2017).

 

Metro -Goldwyn-Mayer Pictures and Columbia Pictures THE MAGNIFICENT SEVEN starring Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Manuel Garcia-Rulfo, Byung-hun Lee and Martin Sensmeier.

Metro -Goldwyn-Mayer Pictures and Columbia Pictures THE MAGNIFICENT SEVEN 

 

s: HFN