DUNKIRK NOG STEEDS AAN KOP IN WEEK 31

31 juli 2017 - 2 minutes read
BB-Day29-0076.dng

Lang was het spannend of Christopher Nolan voor de tweede week op rij de boxoffice zou gaan aanvoeren. Normaal gesproken zou hij in de vakantietijd zijn meerdere hebben moeten erkennen in een groot (4000+ doeken) uitgezette animatiefilm. Maar Dunkirk liep slechts 46 procent terug, en kwam uit op een uitstekende tweede week van 28,1 miljoen.
Wereldwijd staat de teller na tien dagen al een formidabele 234 miljoen dollar.

The Emoji Movie ging voortvarend van start en had aan het begin van het weekend nog de leiding aan de Amerikaanse boxoffice. Maar de animatiefilm over de geliefde emoticons zakte sneller weg dan verwacht en kwam uit op 25,6 miljoen. Toch kan Sony met dat bedrag best tevreden zijn. Eerder was The Emoji Movie tegen een voor animatie lage CinemaScore aangelopen (B-), geen goed teken. De pers was sowieso al niet mee en op IMDb schrijft de film om de verkeerde redenen geschiedenis. Internationale vooruitzichten voor Emoji zijn echter goed.

Solide was de start van Atomic Blonde: 18,6 miljoen dollar en vierde plek. Verwachtingen voor de gestileerde en spijkerharde spionagethriller met Charlize Theron waren vermoedelijk iets hoger geweest, meer in de richting van de gelijksoortige John Wick. Maar Focus Features wist dat ze met deze tegendraadse retrothriller een witte raaf aan de man moesten brengen, en dan zijn dit prima cijfers. Ook opvallend: de helft van het publiek bestond uit vrouwen, wat ongewoon is voor zo’n harde actiefilm.

De derde plaats die Atomic Blonde graag had gewild ging naar Girls Trip. Deze urban komedie van specialist Malcolm D. Lee doet het heel goed aan de Amerikaanse boxoffice. Een sterk openingsweekend vorige week (30 miljoen), en een terugval van slechts 36 procent betekende plek drie en 20 miljoen. Hoge doekgemiddelden ten slotte voor Kathryn Bigelows duistere biopic Detroit en de documentaire An Inconvenient Sequel, die beiden in beperkt roulement gingen.