Eerste Harry Potter vertoond met live-muziek

2 november 2016 - 2 minutes read
81b737d0-ccb3-0132-45c7-0ebc4eccb42f

In De Doelen in Rotterdam wordt op 2, 3 en 4 november Harry Potter & The Philosopher’s Stone gedraaid onder begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Spot de melodie van Hedwig!

Met de Potter spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them in het vizier staan ook de ‘oude’ Potters weer flink in de belangstelling. Dit weekend vonden er in Pathé-theaters in Amsterdam, Arnhem, Breda, Groningen en Rotterdam Potter-marathons plaats waarbij alle acht films achter elkaar werden vertoond. Pathé Arena Amsterdam was uitverkocht en moest een extra zaal inzetten. Het publiek reageerde enthousiast op de sfeervolle aankleding en het feit dat hun uithoudingsvermogen na afloop bekroond werd met een oorkonde.

In Rotterdam wordt vrijdag de eerste Potterfilm vertoond, The Philosopher’s Stone (Chris Columbus, 2001), met als extra dat de film (op groot doek) live wordt begeleid door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De soundtrack van John Williams (hij werd beroemd met de scores voor onder andere Jaws en Star Wars) onderscheidt zich door een gelaagdheid die niet toevallig is.

Williams was al een Potter-fan voordat de films er waren. Het succes van filmmuziek hangt volgens hem af van een melodische typering van de personages. Zo klinkt bij Fluffy, de driekoppige hond van Hagrid, een contrafagot en heeft ook uil Hedwig (Williams’ favoriete scène is de eerste grote postbezorging) haar eigen melodie.

Harry Potter & The Philosopher’s Stone met live begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Justin Freer vindt plaats op 2, 3 en 4 november in De Doelen in Rotterdam. Originele versie, met Nederlandse ondertitels. Duur: 2 uur en 32 minuten.

Voor woensdag en donderdag zijn alleen nog Toprang-kaarten beschikbaar. Vrijdag is uitverkocht. Kaartverkoop alleen via de site van het  Rotterdams Philharmonisch Orkest en aan de kassa van De Doelen.

Emma Watson, Rupert Grint en Daniel Radcliffe in Harry Potter & The Philosopher’s Stone / Warner Bros.

Bron: HFN