Lemon is openingsfilm IFFR 2017

9 januari 2017 - 2 minutes read
lemon

De 46-ste editie van het International Film Festival Rotterdam opent op 25 januari met Lemon, het debuut van de Amerikaanse regisseur Janicza Bravo. Het tragikomische wel en wee van een sukkelige veertiger uit Los Angeles belooft een luchtige toon voor de openingsavond.

De 46-ste editie van het International Film Festival Rotterdam opent op 25 januari met Lemon, het debuut van de Amerikaanse regisseur Janicza Bravo. Het tragikomische wel en wee van een sukkelige veertiger uit Los Angeles belooft een luchtige toon voor de openingsavond. In 2013 won Bravo (1981) de juryprijs op het Sundance Film Festival voor haar korte film Gregory Go Boom. Een jaar later noemde Filmmaker Magazine haar ‘een van de 25 nieuwe gezichten van de independent cinema’. Dat leidt bijna drie jaar later tot een openingsfilm in Rotterdam. Daar wordt op 25 januari de eerste lange speelfilm van Bravo vertoond: Lemon, een humoristisch, gortdroog en nietsontziend portret van een sympathieke mislukkeling.

In de hoofdrol van deze tragikomedie castte Bravo haar echtgenoot, medescenarist Brett Gelman. In de bijrollen zijn Michael Cera, Nia Long, Rhea Perlman en Judy Greer opvallende namen.

Festivaldirecteur Bero Beyer is blij met Lemon: ‘Janicza Bravo is het soort filmmaker dat met liefde voor film en mens op geheel eigen wijze een hedendaags beeld kan scheppen. We zijn trots met haar film het festival te kunnen openen.’

Lemon wordt op woensdag 25 januari in de Doelen vertoond. De première zal door cast en crew worden bijgewoond.

International Film Festival Rotterdam vindt van 25 januari tot en met 7 februari 2017 plaats in Rotterdam.

 

S: HFN