Nauwere samenwerking Film by the Sea en CineCity

12 januari 2016 - 1 minute read
Naamloos

Om de aangekondigde gemeentebezuinigingen beter het hoofd te kunnen bieden gaat festival Film by the Sea voor de komende editie nauwer samenwerken met bioscoopexploitant CineCity.

Het festival zelf spreekt van een ‘publiek-private samenwerking, waarbij Film by the Sea zich op de inhoud concentreert en CineCity op de uitvoering en facilitering met de daarbij horende risico’s van het private ondernemen.’ Een en ander moet ook leiden tot meer continuïteit en een grotere efficiëntie.

Voor het festival betekent de samenwerking een vangnet, nu de jaarlijkse subsidie de komende jaren wordt afgebouwd naar nul en de fondsen hun bijdragen wellicht ook gaan verlagen. Directeur Leo Hannewijk: ‘We kunnen ons hierdoor nog meer richten op de inhoud en uitstraling van het festival. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er nu niet meer verder bezuinigd wordt.’

Cinecity ziet vooral meer exposure voor de theaters in Vlissingen en Terneuzen. Eigenaar Ad Weststrate: ‘Met de nieuwe zaal CCXL kunnen we het programma verrijken met optredens van bekende artiesten en kan het festival nog meer bezoekers trekken.’ Vanaf openingsjaar 1998 is CineCity al de vaste locatie voor het internationale Film by the Sea.

De 18e editie van is van 9 tot en met 18 september 2016.

s: Holland Filmnieuws