Nederlandse bioscopen bedenken creatieve acties en mooie initiatieven om de corona tijd door te komen.

6 mei 2020 - 4 minutes read
artikel

Van een popcorn drive-thru tot het steunen van de voedselbank. Nederlandse bioscopen bedenken creatieve acties en mooie initiatieven om de corona tijd door te komen.

Bioscopen doen er alles aan om het leven van de thuiszittende filmliefhebber een beetje leuker te maken. Zo bedacht Annex Cinema in Woerden de allereerste popcorn drive-thru van Nederland. Automobilisten konden bij de nooduitgang van de bioscoop popcorn, nacho’s en/of een drankje afhalen. Op deze manier krijg je toch een beetje het bioscoopgevoel tijdens de filmavond thuis op de bank.

Het Heerenstraat Theater in Wageningen kwam met een hartverwarmend initiatief met de HT-helpt-bon. Bij aankoop van deze speciale bon kan je naar de film in de eerste 3 maanden na de heropening van de bioscoop. Voor elke bon die je koopt, nodigen zij een zorgmedewerker uit voor een speciale avond. Op deze avond vertonen zij een leuke film, schenken een drankje en serveren een hapje. Om de zorgmedewerkers een onvergetelijke avond te bezorgen.
Door het tijdelijk sluiten van alle Kinepolis bioscopen in Nederland heeft de bioscoop veel verse snacks, en diverse dranken over. Kinepolis heeft daarom al hun overgebleven producten gedoneerd aan de lokale voedselbanken. Om zo een bijdrage te leveren aan de groeiende vraag die de voedselbanken ervaren.

Bij Cineworld is er tijdens de sluiting een leuk actie-pakket verkrijgbaar. Het pakket kun je voor € 15,00 afhalen in het Grand Café Cineac. De actie bestaat uit: twee filmkaartjes voor een reguliere voorstelling naar keuze (onbeperkt geldig), een zak popcorn, een zakje chips, een zak Maltesers/M&M’s en een frisdrank. Met dit actie-pakket profiteer je van een mooie korting, en je steunt daarmee direct Cineworld in deze lastige periode.
KINO Rotterdam is een bioscoop, restaurant en bar in het centrum van Rotterdam. Het KINO-team staat vanaf 29 april klaar met de KINO’s Delivery Service. Vanaf nu kan je in de webshop heerlijke gerechten bestellen, bereid door KINO chefs Boet Emmen en Yvo Vermeij. De chefs hebben het diner al helemaal voorbereid, je hoeft het thuis alleen af te maken volgens de instructies, zodat het binnen 7 minuten op tafel staat. Daarnaast zijn er in de webshop de KINO cadeaubonnen verkrijgbaar. Deze hebben een waarde van 15, 20 of 50 euro. Als KINO Rotterdam weer haar deuren mag openen zijn de bonnen inwisselbaar voor voorstelling, een hapje in het restaurant of een drankje aan de bar.

Pathé Ede stelt vanaf 6 mei een deel van haar bioscoop ter beschikking aan de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Er komt een corona-teststraat in de afgesloten Exposiumruimte. Zorgprofessionals, personeel in het basisonderwijs, kinderopvangmedewerkers en jeugdtrainers met coronaklachten kunnen hier worden getest op het virus. Zeker nu alle scholen weer open gaan en kinderen weer mogen sporten, is het belangrijk om mensen met klachten zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Dan kunnen deze medewerkers als zij gezond zijn weer met een gerust hart aan het werk.
Om het thuisblijven in sociale isolatie net een beetje leuker te maken trakteerde Pathé samen met Pathé Thuis in de maand april op 23 gratis films. Om de filmervaring nog meer compleet te maken kon je via de website je eigen popcornbak uitprinten. Even knippen en plakken en je bent klaar voor de film!
Alle bioscopen zijn vindingrijk in het ontwikkelen van initiatieven om met hun bezoekers en fans in contact te blijven.