Pathé eert David Bowie

22 januari 2016 - 1 minute read
david-bowie_11

Met de eenmalige uitbreng van twee films stelt Pathé David Bowie-fans komende week in staat hun overleden held in de bioscoop te bekijken. Het gaat om Labyrinth en David Bowie Is.

David Bowie was naast grensverleggend musicus een niet onverdienstelijk acteur. Zijn oeuvre was niet groot, maar bevatte bijzondere rollen in films als Merry Christmas Mr. Lawrence en The Prestige. Een van die films brengt Pathé woensdag 27 januari eenmalig terug in roulatie. Labyrinth (1986) was een fantasy-project van Muppet-bedenker Jim Henson, waarin Bowie als The Goblin King zijn charisma kon laten gelden. Bowie won de auditie van andere rocksterren van Michael Jackson, Sting en Mick Jagger. De film was destijds geen hit, maar heeft sindsdien een cultstatus verkregen.

Aanstaande maandag vertoont Pathé David Bowie Is, de documentaire over de grote overzichtsexpositie van het Victoria & Albert Museum die de wereld rond gaat en momenteel in Groningen te zien is. Ideaal voor wie niet helemaal naar het noorden wil afreizen. Beide films zijn in tien bioscopen door het hele land te bekijken.

s: Holland Film Nieuws