LIDL’S EMPLOYER BRANDING OP HET GROTE DOEK

20 februari 2018 - 2 minutes read
lIDL

Een trend die in de bioscoop steeds vaker voorkomt zijn wervingscampagnes. Het grote scherm is ideaal om jongeren tussen de 15-25 jaar te bereiken en waar de boodschap positief ontvangen wordt. Ook zorgt het forced exposure effect ervoor dat je zeker weet dat je commercial aankomt bij je doelgroep.

Steeds meer wordt het jongerenmedium bioscoop ontdekt bij adverteerders om bereik en impact te genereren en zo ook bij Lidl. In december 2017 heeft Lidl zijn eerste bioscoopcampagne ingezet om personeel te werven en dit bleek een daverend succes. Marco Dalmeijer van Lidl geeft hierover zijn inzichten in Werf&.

 

‘WEINIG BEDRIJVEN GEBRUIKEN DE BIOSCOOP VOOR WERVING, MAAR HET BEREIK IS ENORM’

 

‘Wij werven jaarlijks veel hulpkrachten. Tussen de kijkers van RTL4 en zeker bij Goede Tijden Slechte Tijden zit een groot deel van onze directe doelgroep, die in onze winkels werkt. Daarnaast was dit een mooie kans om in relatie tot ons consumer brand een sterke samenwerking aan te gaan.

De inzet van bioscopen vinden we eigenlijk ook een logische stap. Weinig bedrijven gebruiken dit nog voor werving- en arbeidsmarktcommunicatiedoeleinden, maar als je naar de cijfers kijkt is het bereik binnen onze relevante doelgroepen enorm. Daarnaast weet je dat je in de kerstvakantie een piek ziet van 15- tot 19-jarigen die een nieuwe film op groot scherm willen zien. Wij zaten twee weken lang in alle reclameblokken net voor de film begint. Dan kunnen ze er niet omheen en komt het ook echt bij ze binnen.’