The Hateful Eight ook in Nederland op 70mm te zien

11 december 2015 - 1 minute read
(L-R) SAMUEL L. JACKSON and DEMIAN BICHIR star in THE HATEFUL EIGHT. 
Photo: Andrew Cooper, SMPSP
© 2015 The Weinstein Company. All Rights Reserved.

De nieuwe western van Quentin Tarantino, The Hateful Eight, krijgt in Nederland naast een reguliere uitbreng ook een release in 70mm Ultra Panavision.

 Deze breedbeeld-versie kent een alternatieve montage en zal zes minuten extra speeltijd bevatten. Hij is alleen in EYE te zien.

Het is bekend dat Tarantino een groot liefhebber van analoge filmvertoning is. Daarom heeft hij The Hateful Eight op 70mm gedraaid, een breedbeeldformaat dat slecht sporadisch wordt gehanteerd.

Beroemde films op het Panavision-formaat zijn West Side Story, 2001: A Space Odyssey en Lawrence of Arabia. Paul Thomas Anderson was de laatste regisseur die in 2012 een complete film op 70mm draaide. Terrence Malicks The Tree of Life (2011) had sequenties in 70, en Interstellar was opgenomen op IMAX-70mm, een verwant systeem.

The Hateful Eight zoals hij bedoeld is (Entertainment One) Voor de 70mm-release in de VS heeft Tarantino een speciale tournee opgezet. Hij liet er 70mm-projectoren voor herstellen die werkeloos in Amerikaanse depots stonden.

The Hateful Eight vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje.

Entertainment One brengt de film op 7 januari 2016 uit in de Nederlandse bioscopen.

s: Holland Film Nieuws