UITBREIDING BIOSCOOPNETWERK JEAN MINEUR MEDIAVISION

11 mei 2017 - 1 minute read
JMM Header

Na onze laatste uitbreiding in maart met Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht met 14 zalen en 3.200 stoelen, zijn we verheugd dat per 1 juli 2017 het Jean Mineur Mediavision (JMM) netwerk verder wordt uitgebreid met 15 VUE bioscopen. De overige 6 grootste en nieuwste VUE bioscopen waren al onderdeel van het JMM netwerk. VUE is na Pathé met 25 bioscopen de tweede bioscoopketen van Nederland. Met de uitbreiding van deze 15 VUE bioscopen komt het JMM netwerk op een totaal van 90 bioscopen en versterken we daarmee nog nadrukkelijker onze marktleiderspositie.

In september van dit jaar opent Euroscoop Rotterdam op de grens van Schiedam en Rotterdam de deuren van een gloednieuwe multiplex bioscoop met 11 zalen en 2.600 stoelen. Deze bioscoop zal ook onderdeel gaan uitmaken van het JMM netwerk.

En in het vroege voorjaar van 2018 zal in Den Bosch een nieuwe bioscoop met 7 zalen en 1.500 stoelen van Kinepolis geopend worden, ook deze 16e bioscoop van Kinepolis in Nederland zal aan ons netwerk worden toegevoegd.

 

Bioscoopbezoek 2017

De stijgende lijn wat betreft het landelijk bioscoopbezoek zet zich ook dit jaar voort. In de eerste 4 maanden van dit jaar is het totale bioscoopbezoek met 18% gestegen ten opzichte van de eerste 4 maanden in 2016. De films Sing, Fifty Shades Darker, Beauty and the Beast, en Fast & Furious 8 waren dé publiekstrekkers van januari tot april.

 

Grafiek