Virtual Reality Cinema volgende week van start

23 februari 2016 - 1 minute read
IMG_1329

Volgende week opent in Amsterdam de Virtual Reality Cinema, een bioscoop die volledig in het teken van de virtuele werkelijkheidsbeleving zal staan.

Het theater is een initiatief van &samhoud media, het bedrijf achter marketingcampagnes voor onder meer Albert Heijn en Achmea. &samhoud media pioniert al enige jaren op het gebied van virtual reality. Na vorig jaar door heel Europa te hebben proefgedraaid als pop-up variant, is de VR Cinema nu neergestreken in Amsterdam in een definitieve locatie.

De bioscoop gaat van start met de korte Nederlandse vr-film In Your Face. We zien hierin acteurs Hadewych Minis en Tibor Lukacs acteren op een set zonder crew. De 360 graden vr-camera moet immers een volledig onbelemmerd uitzicht hebben. Het was een van de problemen die regisseur Jip Samhoud het hoofd moest bieden. Hij kwam met een oplossing door met verborgen camera’s in een nabij gelegen ruimte toch zijn acteurs te kunnen aansturen.

De zaal van de VR Cinema kent geen doek en de bezoekers zitten in draaistoelen die een onbelemmerde kijkbeleving moeten garanderen. Ze dragen Samsung Gear VR-bril en Sennheiser HD 201 koptelefoons. De Virtual Reality Cinema start 2 maart, en zit op de Oosterdokskade 5, Amsterdam. https://thevrcinema.com

S: HFN