VR Days Europe 2016 toont bijzonder project

27 oktober 2016 - 1 minute read
2016-10-27_1706

Grensverleggend, zo omschrijven de makers de korte VR-film Ashes to Ashes die tijdens de VR Days Europe 2016 in Amsterdam in première zal gaan.

De virtual-realityfilm Ashes tot Ashes beleeft zijn wereldpremière op 5 november tijdens de VR Days Europe 2016 in het Amsterdamse VondelCS. In deze korte film worden de mogelijkheden van storytelling in een virtuele wereld getoond. De film werd gemaakt door drie verschillende regisseurs uit drie verschillende disciplines: VR, theater en film. Zij onderzochten hoe een visueel verhaal kan worden verteld in een driedimensionale wereld, gefilmd in 360 graden.

De synopsis werd geschreven door Anne Barnhoorn (Aanmodderfakker); creatief producent en initiatiefnemer van het project is Benjamin de Wit. De productie is van Submarine Channel in coproductie met AVROTROS.

Ashes to Ashes is een surrealistische tragikomedie over een slecht functionerend gezin dat de laatste wens van hun net overleden grootvader moet uitvoeren. Gezien door de ‘ogen’ van de overledene (ergo: de urn met zijn as) wordt een uniek perspectief geboden op explosieve familierelaties.

Ashes tot Ashes zal in 2017 ook uitgebracht worden voor een breder publiek door middel van een app waarop de film te bekijken is met een eigen VR-bril.

De VR Days Europe 2016 vinden van 3 tot en met 6 november 2016 plaats in Amsterdam (VondelCS, Stadsschouwburg en VR Base Amsterdam).
Ashes to Ashes: 5 november vanaf 21.00 uur in VondelCS, Amsterdam.
De film  is Engels gesproken en duurt 10 minuten.

 

Bron: HFN