WAR FOR THE PLANET OF THE APES KOMT BINNEN OP EEN 2E PLEK IN WEEK 29

20 juli 2017 - 2 minutes read
Karin Konoval, left, and Amiah Miller in Twentieth Century Fox's "War for the Planet of the Apes."

De vakantie is naast midden Nederland nu ook in Zuid Nederland begonnen en daarom weet Verschrikkelijke Ikke 3 zijn nummer 1 positie te behouden deze week. Op de voet gevolgd door War For The Planet Of The Apes.

Ging War for the Planet of the Apes de franchise-moeheid van het Amerikaanse bioscooppubliek doorbreken? En en passant daarbij Spider-Man verslaan? Dat was de vraag aan de Amerikaanse boxoffice dit weekend.

Het antwoord op die vraag was ‘ja’, maar misschien iets minder volmondig dan ze bij Fox hadden gehoopt. War of the Planet of the Apes kwam uiteindelijk uit op een bedrag aan de onderkant van de ramingen: 56,5 miljoen dollar. Meer dan genoeg om Spider-Man: Homecoming van het lijf te houden. Die kende een prima tweede week, maar 45,2 miljoen was niet voldoende om voor de tweede week op rij de best bezochte film te worden.

War of the Planet of the Apes begon wat aarzelend aan zijn run, met vijf miljoen dollar op donderdag. Dat leidde tot schattingen van een eindscore van rond de 53 miljoen, stevig minder dan deel twee van de franchise, Dawn of the Planet of the Apes. Maar positieve mond-tot-mond reclame deed z’n werk zodat War het weekend afsloot met de betere eindscore van 56,5 miljoen. Dat gezegd, daarmee bleef de film toch een eind achter bij zijn voorganger: 72,4 miljoen.

Heist-film Baby Driver blijft ondertussen het gas erop houden. Na drie weken staat de teller al op 73 miljoen dollar, een uitstekende recette voor zo’n bescheiden productie die ook internationaal zeer goed draait. Inmiddels op plek vijf aanbeland is The Big Sick, de laatste komedie uit de stal van Judd Apatow. De film ging dit weekend van bescheiden (250 doeken) naar groot (2600) maar behield een goed doekgemiddelde.