AND THE (JMM) OSCAR GOES TO….

14 maart 2019 - 3 minutes read
DEF

MEREL OLLAND van Paradiso Filmed Entertainment!

Wederom was op 24 februari 2019 de jaarlijkse JMM Oscar toto. Deze keer bleek het toch wat moeilijker gokken, want maar weinig mensen dachten dat Green Book er met de Oscar voor beste film vandoor ging. De meeste stemmen gingen namelijk naar Bohemian Rhapsody.

Hoewel Green Book vooraf als een van de favorieten werd getipt, is de winst een verrassing. De afgelopen maanden werd Green Book enigszins geplaagd door schandaaltjes en controverse. Zo was er kritiek op het feit dat het verhaal, over twee mannen die hun vooroordelen over elkaar overwinnen, verteld wordt door de ogen van de witte Tony. Ook was er gedoe rond scenarist Nick Vallelonga, deze zou niet hebben overlegd met de familie van Shirley over de verfilming.

Maar Bohemian Rhapsody heeft alles behalve verloren. De Oscar voor Beste Acteur ging naar Rami Malek die zanger Freddie Mercury neerzette in de publiekslieveling. Deze biopic verzilverde vier van zijn vijf nominaties en was één van de winnaars van de avond.

De gelukkige winnaar van de JMM Oscar Toto van dit jaar is Merel Olland van Paradiso Filmed Entertainment die als enige álle vragen goed heeft. Merel mag dus het Disneyland Paris arrangement voor 4 personen in ontvangst nemen en was daar op zijn zachtst gezegd, BLIJ mee. De 2e prijs gaat naar Roos Bulder van Samsung en de 3e prijs naar Saskia Fagnotti van Unicef Nederland. Alle winnaars zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Wij willen Merel en alle winnaars van harte feliciteren en wensen hun veel plezier met de gewonnen prijzen!

Volgend jaar hebben wij weer een nieuwe Oscar toto dus vergeet niet je in te schrijven voor de nieuwsbrief en ons te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

 

Het JMM team

Hieronder de juiste antwoorden van de JMM Oscar Toto;

 

Beste Film

GREEN BOOK

 

Beste Actrice

OLIVIA COLMAN voor haar rol in THE FAVOURITE

 

Beste Acteur

RAMI MALEK voor zijn rol in BOHEMIAN RHAPSODY

 

Beste Vrouwelijke bijrol

REGINA KING voor haar rol in IF BEALE STREET COULD TALK

 

Beste Mannelijke Bijrol

MAHERSHALA ALI voor zijn rol in GREEN BOOK

 

Beste Regie

ALFONSO CUARÓN voor zijn film ROMA

 

Beste Buitenlandse film

ROMA (Mexico)

 

Alle Oscar winnaars kun je hier bekijken.

2019-oscars-predictions-best-actress