Oscars 2024: Dit zijn de nominaties van dit jaar

24 januari 2024 - 1 minute read
Oscars2024

Wie o wie gaan er dit jaar met een Oscar vandoor? De genomineerden voor de 96e editie van de Oscars zijn op 23 januari 2024 bekendgemaakt.

De film Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan is maar liefst 13 keer genomineerd. Er zit ook een Nederlands tintje aan één van deze nominaties. De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema is genomineerd in de categorie beste cinematografie. Hij stond achter de camera bij Oppenheimer, en kan mogelijk straks een filmbeeldje mee naar huis nemen. Daarnaast maakt de film onder andere kans op prijzen in de belangrijkste categorieën voor beste film en beste regie.

Andere grote kanshebbers zijn Poor Things met 11 nominaties en Killers of the Flower Moon met 10 nominaties. Barbie, de film met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrol haalde 8 nominaties binnen.  De filmprijzen worden op 10 maart 2024 uitgereikt.

Denk jij te weten hoe de Oscar uitreiking gaat verlopen? Binnenkort versturen wij weer de jaarlijkse Jean Mineur Oscar prijsvraag. Kan jij voorspellen wie er met een Oscar naar huis gaat? Doe dan mee en maak kans op leuke prijzen.

Bekijk hier alle Oscar-nominaties van 2024