Bioscoopnieuws Q3 2019

30 juli 2019 - 3 minutes read
JMM_Leader_2018_still_2

Op het witte doek spatten de vonken er dit voorjaar vanaf met toptitels als Avengers, Rocketman, Alladin, Toy Story 4, de super succesvolle release van  de vernieuwde verfilming van The Lion King én dan moet het najaar nog beginnen. Bij een mooi filmjaar blijft het gelukkig niet alleen! Ook de bioscopen  zitten niet stil. Non-stop wordt er verbouwd en vernieuwd. Wij, biosbezoekers, worden de aankomende maanden getrakteerd op nieuwe belevingen, technologieën en een verfrissende opmaat naar nog meer comfort. We nemen je graag mee, zodat je weet wat je waar en wanneer kunt verwachten!

Ontdek de Relax Seats in Pathé Breda

Bij Pathé Breda kom je er deze zomer niet onderuit: dé Relax Seat. De Relax Seat is elektrisch verstelbaar met een knopje waarmee je de rugleuning en voetenbank kan instellen naar je favoriete stand. Bovendien is iedere stoel voorzien van een tafeltje waar je makkelijk een hapje en/of drankje op kan plaatsen. Elke zaal met het ‘Relax Seat’ concept is zo opgebouwd dat je vanaf iedere stoel perfect zicht hebt op het scherm.

Nieuwe aanwinst voor Amsterdam Noord

De bouw van de nieuwe bioscoop, Euroscoop Amsterdam, met 12 zalen, bijna 2.500 stoelen en 2 horecagelegenheden is nog in volle gang. Deze nieuwe bioscoopaanwinst gaat naar verwachting 27 november open en is te vinden op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord.

Verbouwing Kinepolis Zoetermeer

Kinepolis Zoetermeer wordt in volle gang verbouwd, terwijl de bioscoop gewoon open is. In alle zalen worden nieuwe bioscoopstoelen, geluidsisolatie en wandbespanning geplaatst. De foyer wordt voorzien van nieuwe kassa’s, automatische ticketmachines, zitmeubels en een postermuur met actuele en verwachte films. Het enige dat dan nog ontbreekt is een gloednieuwe, kleurrijke shop met – naast een uitgebreider assortiment – ook een groot popcorn- en nachostation. Kortom, je betreedt deze zomer een gloednieuwe bioscoop!

Haarlemse koepelgevangenis wordt filmhuis

Een van de meest iconische gebouwen van Haarlem, de koepelgevangenis, krijgt een nieuwe bestemming als filmhuis. De exploitanten van De FilmHallen in Amsterdam willen ook dit rijksmonument een tweede leven als bioscoop geven. De Filmkoepel wordt de naam van het nieuwe complex, dat naar verwachting september 2021 opgeleverd wordt en naast zes filmzalen ook horeca en ruimte voor start ups krijgt.