De reden achter het forse uitstel Star Wars: Episode VIII

22 januari 2016 - 1 minute read
star-wars-imax-2400x1200-758998644677

Eerder deze week werd bekend dat Star Wars: Episode VIII, de opvolger van Star Wars: The Force Awakens, met zo’n 7 maanden is uitgesteld. De film van Rian Johnson stond oorspronkelijk gepland voor 26 mei 2017, maar verschijnt nu pas op 15 december 2017. Wat is de reden?

Ondanks dat Walt Disney geen specifieke reden heeft medegedeeld, ligt dit naar verluidt niet aan het script dat zou zijn herschreven. Volgens bronnen van een reporter van The Hollywood Reporter zou Walt Disney daar juist tevreden over zijn.

De reden ligt dus nagenoeg zeker bij het waanzinnige succes van The Force Awakens. De film van J.J. Abrams presteert klaarblijkelijk boven verwachting en dit heeft Walt Disney doen besluiten om de eerste volgende Star Wars-film in de ‘sequel trilogie’ ook rond kerst uit te brengen.

En geef ze ongelijk. Walt Disney ziet de teller ondertussen op bijna $1,9 miljard staan en de kans is groot dat na dit weekend de grens van $2,0 miljard wordt gepasseerd. Ondanks dat het erom gaat spannen of de score van James Camerons Titanic wordt ingehaald, is de revival van de geliefde Star Wars-franchise een groot succes. En vergeet niet, tussendoor krijgen we nog Rogue One: A Star Wars Story voorgeschoteld.

s: Filmtotaal