Fantastische films in de zomer!

22 juni 2016 - 13 minutes read
2015-summer-movie-promo

We blikken vooruit op de zomermaanden van dit jaar. Niet alleen verschillende goede blockbusters komen uit, ook een aantal minder bekende maar niet minder goede films passeren de revue. Uniek in filmwereld is dat de grootste blockbusters veelal in de zomer worden uitgebracht. Waar bijvoorbeeld televisie een dip laat zien in de zomermaanden, is het bioscoopbezoek in de zomer juist booming!

Wat kunnen we verwachten

De vrouwenfilms worden weer goed vertegenwoordigd deze zomer. Films als Ghostbuster (ja écht), Bad Moms en de langverwachte Bridget Jones’s baby zullen voor heerlijke lachsalvo’s of de nodige traan zorgen.

Maar ook de actie films zijn weer aan de beurt. Star Trek Beyond is natuurlijk een must-see en ook Jason Bourne en Suicide Squad zullen hoge ogen gooien.

Wie een beetje wil griezelen moet deze zomer zeker The Purge: Election Year en The Shallows niet overslaan.

Familiefilms

Over een paar weken is het zomervakantie en dan staan de kids weer te springen om leuke dingen te doen. Een stijging van 41% in het bezoek laat zien dat tijdens de zomervakantie veel ouders hun toevlucht zoeken in de bioscoop. Niet zo gek natuurlijk met al die leuke kinderfilms die uitkomen!

Denk bijvoorbeeld aan Finding Dory, Ice Age 5, De GVR en The Secret Life of Pets. Genoeg om je kids úren zoet te houden..

2016-06-22_1155

bron: JMM netwerk 2015 6-13jr

 

Hieronder een aantal topfilms even voor je op een rij;

The Legend of Tarzan (7 juli)

TarzenIn 2016 komen er maar liefst twee films van de hand van regisseur David Yates uit. De eerste daarvan mogen we in juli verwachten en draagt de titel The Legend of Tarzan. Naar verluidt werd de productie door problemen geteisterd, doordat regisseur Yates ook al druk is met het in november te verschijnen Fantastic Beasts and Where to Find Them. Toch zal de film gewoon volgens planning uitkomen in juli en is Warner naar het schijnt helemaal tevreden met de film en de planning. Waarom anders zouden ze Yates twee films in één jaar laten uitbrengen? In deze verfilming van het werk van Edgar Rice Burroughs woont Tarzan (Skarsgård) samen met Jane (Robbie) in Engeland. Als hij op een handelsmissie wordt gestuurd, komt hij lijnrecht tegenover een gevaarlijke Belgische handelaar (Waltz). Maar wat die zich niet realiseert, is dat hij dé grote Tarzan tegenover zich heeft.

The Man Who Knew Infinity (7 juli)

Man whoThe Man Who Knew Infinity is een indrukwekkend waargebeurd drama over het korte maar veelbewogen leven van Srinivasa Ramanujan (vertolkt door Dev Patel uit Slumdog Millionaire). Hij was een briljant wiskundige die in armoede opgroeide in het Indiase Madras, maar door zijn uitzonderlijke talent als autodidact werd toegelaten op de Universiteit van Cambridge. Daar wordt hij als buitenstaander met gemengde gevoelens ontvangen, maar terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn stempel drukt op zijn nieuwe thuisland, groeit hij onder begeleiding van zijn professor G.H. Hardy (gespeeld door Jeremy Irons) uit tot een pionier op het gebied van wiskundige theorieën. Velen hiervan worden tot op de dag van vandaag nog steeds toegepast. Verder met o.a. Toby Jones en Stephen Fry.

Star Trek Beyond (21 juli)

Star TrekDe Star Trek-franchise bestaat in 2016 alweer 50 jaar. Geen wonder dus dat Paramount er alles aan heeft gedaan om een film uit te kunnen brengen in dit jaar. Star Trek Beyond is de derde film in de reboot-reeks die gelanceerd werd door J.J. Abrams. Zijn laatste film, Into Darkness, eindigde ermee dat de bemanning van de Enterprise op een vijfjarige missie diep de ruimte in gestuurd werd. Deze film speelt deze zich af tijdens die missie. Een synopsis is er nog niet, maar duidelijk is wel dat de Enterprise op een bepaald moment in de reis crasht. Het is dan aan Captain Kirk (Pine) en Spock (Quinto) om een gloednieuwe schurk te verslaan, die gespeeld wordt door Idris Elba. De film zal overigens niet bepaald de laatste zijn. Er is voor 2019 al een vierde film in de reboot-reeks gepland en er zal in 2017 een nieuwe serie komen.

Jason Bourne (28 juli)

Jason BDe Bourne-franchise heeft tot nu toe bijna alleen maar goed ontvangen films. Alleen The Bourne Legacy met Jeremy Renners als opvolger van Matt Damons Jason Bourne werd matig ontvangen. De reden hiervoor? De afwezigheid van Matt Damon in de film. Geen wonder dat er uiteindelijk hard gewerkt is om zowel Damon als regisseur Paul Greengrass aan boord te krijgen van een nieuwe film. Dat lukte uiteindelijk en vandaar dat er nu snel een nieuwe film komt. Veel is er niet bekend over het plot van de film, maar we weten dat de onthullingen van Edward Snowden hierin meegenomen moeten worden. Op een later moment in de franchise moet Aaron Cross wel weer een eigen film krijgen, maar wanneer is niet bekend.

 

Suicide Squad (4 augustus)

SuicideBatman v Superman: Dawn of Justice is de eerste film die Warner Bros. dit jaar uitbracht in zijn DC-filmuniversum. Suicide Squad is de tweede. Waar Batman v Superman draait om de twee (als je Wonder Woman meetelt drie) grootste superhelden van dat fictieve universum, kijkt Suicide Squad juist naar de schurken. Het Squad wordt gerekruteerd door Amanda Waller (Viola Davis). Zij verzamelt de grootste schurken van de Aarde, om geheime missies te ondernemen voor de Amerikaanse regering. Mochten die mislukken, weet de regering van niets en is deze niet aansprakelijk. In de film komen een hele reeks schurken opdagen, waaronder de Joker (Leto), Harley Quinn (Robbie), Enchantress (Delevigne), Deadshot (Will Smith), Captain Boomerang (Jai Courtney), Rick Flagg (Joel Kinnaman) en Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje). Zij nemen het op tegen een gevaarlijke en enigmatische schurk, waarbij de strijd tot mislukken gedoemd lijkt.

Pete’s Dragon (18 augustus)

PeteLange tijd geleden, in 1977 om precies te zijn, maakte Disney de film Pete’s Dragon, over een jongetje en zijn draak. Disney zou Disney niet zijn als het niet, in de huidige reeks van live-action sprookjes die het maakt, ook hiervan een nieuwe versie uit zou brengen. Opmerkelijk is dit wel, want het origineel was ook al live-action, maar daarin was de draak uit de titel in de shots getekend. Nu zal die vermoedelijk met de computer gemaakt worden. Het weeskindje Pete (Oakes Fegley), dat van huis wegvlucht, raakt bevriend met een groene draak, Elliott genaamd. Die kan zich naar believen zichtbaar en onzichtbaar maken. Het duo beleeft spannende avonturen. Nieuw aan deze film is overigens het vriendinnetje voor Pete, Natalie genaamd. De rol wordt gespeeld door Oona Laurence.

Ben-Hur (18 augustus)

Ben HurBen-Hur: A Tale of the Christ is een uiterst populair boek van Wes Wallace. Het werk verscheen in november 1880 en is al meerdere keren verfilmd. Het beroemdst is bijvoorbeeld de film uit 1959, die maar liefst elf Oscars won en een hoofdrol had voor Charlton Heston. Nu volgt van de hand van regisseur Timur Bekmambetov een nieuwe filmversie. Jack Huston mag de rol van Judah Ben-Hur spelen en andere belangrijke rollen zijn er voor Toby Kebbell als Messala en Rodgiro Santoro als Jezus. In de film wordt edelman Judah Ben-Hur er valselijk van beschuldigd zijn jeugdvriend Messala, een Romeins soldaat, te willen vermoorden. Hij wordt tot slaag gemaakt en moet jaren overleven, waarna hij uiteindelijk wraak wil nemen op Messala.

Spectral (8 september)

SpectralIn de zomer van 2014 kondigden Legendary Pictures en Universal Pictures aan dat Nic Mathieu zijn filmdebuut zou maken met Spectral. De productie draait om bovennatuurlijke fenomenen en heeft hoofdrollen voor onder meer Emily Mortimer, Max Martini en James Badge Dale. Zij spelen een groep mensen die naar een Europese stad moeten reizen. Aldaar nemen ze het op tegen een hele reeks bovennatuurlijke entiteiten. Die entiteiten hebben de stad compleet overgenomen.. Oorspronkelijk zou de film geregisseerd worden door Kon-Tiki regisseurs Joachim Roenning en Espen Sandberg. Zij hadden het echter te druk met Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, dat in juli 2017 uit zal komen.

Bridget Jones’s Baby (15 september)

BridgetRenée Zellweger en Colin Firth zijn weer samen te zien in Bridget Jones’s Baby, het nieuwe hoofdstuk over ’s werelds favoriete singleton. Haar nieuwe love interest wordt gespeeld door Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy). In deze derde Bridget Jones-film, blijkt Bridget onverwachts in verwachting te zijn.

‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan…

Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is… Bridget Jones’s Baby is geregisseerd door Sharon Maguire en gebaseerd op het geliefde personage Bridget Jones van schrijfster Helen Fielding. Het scenario is geschreven door Helen Fielding, Emma Thompson en Dan Mazer. De film is geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title Films (Bridget Jones’s Diary, Notting Hill, Love Actually) samen met Debra Hayward (Pride & Prejudice, Love Actually).

The Magnificent Seven (22 september)

SevenBen-Hur is niet de enige klassieke film die een remake krijgt. Ook The Magnificent Seven uit 1960 (dat zelf al een remake was van Shichinin no samurai (1954)) moet eraan geloven. In de film gaan zeven cowboys samenwerken om een klein dorpje te helpen dat om de zoveel tijd overvallen wordt door een groep bandieten. Alleen samen kunnen ze de grote bedreiging het hoofd bieden en het dorpje redden. Mocht je fan zijn van de filmmuziek van James Horner, dan kun je bij deze film je hart ophalen. De componist overleed in juni bij een ongeluk met zijn privévliegtuig, maar schreef voor zijn dood de muziek van The Magnificent Seven. Het is een enigszins opmerkelijk verhaal, want hij zou de muziek pas veel later maken, maar had er zo’n zin in dat hij de stukken uit eigen beweging en op eigen kosten schreef en dirigeerde.

© FilmTotaal 2016