Koning Willem-Alexander luistert naar verhalen uit film- en bioscoopsector

28 januari 2021 - 2 minutes read
Willem Alexander_1

Koning Willem-Alexander heeft afgelopen woensdagmiddag 27 januari de filmsector een hart onder de riem gestoken. De koning had een online ontmoeting met een aantal belangrijke spelers uit de bioscoop- en filmbranche.

De directeuren van de NVBF, Pathé, CineCity Vlissingen, en filmtheater LantarenVenster Rotterdam informeerden de koning over de impact van de pandemie op hun ondernemingen. Sinds de Covid-19 uitbraak is het de derde keer dat de bioscopen en filmtheaters gesloten zijn. Er werd onder andere gesproken over de veiligheid in bioscopen, en dat er nog geen enkele besmetting naar een bioscoop te herleiden is geweest.

Ook werd er stil gestaan bij de veerkracht en het optimisme van de sector. Ondanks de moeilijke tijd waarin de bioscopen en filmtheaters verkeren spraken ze uit vertrouwen te hebben in de toekomst. Het afgelopen jaar hebben wij gemerkt dat het publiek graag terug komt naar de bioscoop zodra de deuren weer open gaan. Mensen willen graag uitgaan, en samen zijn. Willen zich laten inspireren door een mooi verhaal op het op het witte doek aldus Pepijn Kuyper van filmtheater LantarenVenster.

De koning gaf aan graag naar de bioscoop te gaan met zijn gezin. Afgelopen december zou hij een speciale première bijwonen van De Slag om de Schelde van filmdistributeur September Film. De première vond plaats in CineCity Vlissingen, maar kon daar helaas niet bij zijn. Minister-president Mark Rutte kondigde namelijk diezelfde avond aangescherpte coronamaatregelen aan.

Zoom

Bron: Holland Film Nieuws, Pathé, Cinecity Vlissingen, LantarenVenster