Eye verkoopt 4500 kaarten voor 70mm-Tarantino

24 december 2015 - 1 minute read
SAMUEL L. JACKSON stars in THE HATEFUL EIGHT. 
Photo: Andrew Cooper, SMPSP
© 2015 The Weinstein Company. All Rights Reserved.

Filminstituut Eye heeft al bijna 4500 kaarten verkocht voor de speciale 70mm-versie van The Hateful Eight, de nieuwe film van Quentin Tarantino. Vrijwel alle voorstellingen in de week na de première, op 7 januari, zijn inmiddels uitverkocht.

Dat heeft een woordvoerder van Eye donderdag bekendgemaakt. Het gebeurde niet eerder dat er al zo ver van tevoren zoveel animo was voor een film die in dit theater draaide. Eye is de enige bioscoop in de Benelux die The Hateful Eight op 70mm-formaat vertoont.

Het is zeer bijzonder dat Tarantino zijn film op 70mm heeft gedraaid, een formaat dat tegenwoordig niet meer wordt gebruikt. Deze versie is ook een andere montage dan de versie die in de andere bioscopen te zien is en duurt ruim zes minuten langer.

Premiejagers
Quentin Tarantino heeft speciaal voor de film 70mm-projectoren laten herstellen die werkeloos in Amerikaanse depots stonden. Eye beschikt ook nog over een goed werkende 70mm-projector. De bioscoop gaat The Hateful Eight in elk geval draaien van 7 januari tot en met 3 februari.

De film vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien. De hoofdrollen worden gespeeld door Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell en Channing Tatum.

s: Parool