Bioscopen breken records met nieuwe Star Wars

15 december 2015 - 1 minute read
Image-1

De nieuwe Star Wars-film heeft woensdag bij zowel Pathé als JT Bioscopen geleid tot de beste openingsdag ooit. Bij Pathé kwamen ruim 35.000 mensen op de eerste dag naar de bioscoopketen om Star Wars: The Force Awakens te zien.

JT Bioscopen meldt ruim 9100 bezoekers op de eerste dag en verbrak zijn vorige record, dat nog maar net was gevestigd met de James Bond-film Spectre.

Bij Pathé versloeg de langverwachte zevende film in de Star Wars-reeks de vorige recordhouder: Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2. Hier kwamen in 2011 op de openingsdag meer dan 31.000 mensen op af.

De Star Wars-film verbrak ook in de Imax-filmzalen een record. Ruim 10.000 mensen keken hem woensdag op een extra groot doek. Het oude record (ruim 6000 bezoekers) stamde van The Dark Knight Rises, het laatste deel in de Batman-trilogie.

Onze eigen collegae Jeroen, Edgar en Brenda (zie bovenstaande foto) waren de bofkonten die de première op dinsdag 15 december al mochten bijwonen. Naar hun mening is alle ophef niet voor niets dus allen toch maar naar de bioscopen rennen mocht je dat nog niet van plan zijn.

The Force Awakens draait momenteel in 22 Pathé-bioscopen in zestien steden en in 21 JT-bioscopen in twintig steden.

s: Parool